Za dve godine izdato preko 600 građevinskih dozvola

Bez autora
Oct 06 2011

Od donošenja novog zakona o planiranju i izgradnji, u Beogradu je od septembra 2009. godine do danas izdato preko 600 građevinskih dozvola. Od ukupnog broja izdatih dozvola, 96 dozvola je izdato za objekte čija je površina veća od 800 metara kvadratnih, saopšteno je iz Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove. Po starom zakonu završeno je 1.905 procedura, koje obuhvataju rešenja o odobrenju za izgradnju i prijave radova.Ukupna površina stambenog i poslovnog prostora i drugih objekata koji se u ovom trenutku mogu graditi prema svim dozvolama jeste gotovo milion kvadratnih metara, što znači da je potencijalni obrt oko milijardu evra.

Za dve godine izdato preko 600 građevinskih dozvolaOd donošenja novog zakona o planiranju i izgradnji, u Beogradu je od septembra 2009. godine do danas izdato preko 600 građevinskih dozvola.

Od ukupnog broja izdatih dozvola, 96 dozvola je izdato za objekte čija je površina veća od 800 metara kvadratnih, saopšteno je iz Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove.

Po starom zakonu završeno je 1.905 procedura, koje obuhvataju rešenja o odobrenju za izgradnju i prijave radova.

Ukupna površina stambenog i poslovnog prostora i drugih objekata koji se u ovom trenutku mogu graditi prema svim dozvolama jeste gotovo milion kvadratnih metara, što znači da je potencijalni obrt oko milijardu evra.

U Beogradu se na izdavanje građevinske dozvole prosečno čeka 130 dana, a negativno rešeni zahtevi obrađuju se 15 dana duže.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik